1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Ailemiz Metni Sayfa 18-19-20-21-22-23-24 Soruları ve Cevapları

Ailemiz Metni Cevapları

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 18 Cevabı

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Soru:

Aile deyince aklına neler geliyor?

Cevap:

Aile toplumun en küçük parçasıdır. Aile, insanın yetiştiği sağlam temellerin atıldığı yerdir. Aile toplumun en önemli basamağıdır. Bizler gibi her bireyin bir aileden gelmiş ve en önemli ve de ilk önemli adımları orada atmıştır. Bizleri yetiştirip bu günlere getiren ailedir.

1. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 19 Cevabı

Soru:

Aşağıdaki sözcükleri resimde gösterilen uygun yerlere yazabilir mısın?

Cevap:

  • Anne
  • Nine
  • Baba
  • Dede
  • Erkek kardeş
  • Kız kardeş

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki sorulan okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

Soru:

1. Okuduğumuz şiire göre kimin her sözünden ders alırız?

Cevap:

Okuduğumuz şiire göre dedemizin her sözünden ders alırız.

Soru:

2. Dedeleri çocuklara ne anlatıyor?

Cevap:

Dedeleri çocuklara sürekli geçmişleri anlatmaktadır.

Soru:

3. Şiire göre kim birçok güzel masal bilmektedir?

Cevap:

Şiire göre nineleri birçok güzel masal anlatmaktadır.

Soru:

4. Şiirdeki ailede kimler var?

Cevap:

Şiirdeki ailede;

  • Ninesi,
  • Dedesi
  • Annesi,
  • Babası,
  • Kardeşleri vardır.

3. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 20 Cevabı

Soru:

Ailenin tanıtıldığı kartları doldurabilir misin?

Cevap:

  • Adım, soyadım: Merve Devrim
  • Okulum: Akdeniz İlköğretim Okulu
  • Sınıfım: 1. Sınıf
  • En çok sevdiğim şeyler: ailem, oyun oynamak, kedim
  • Hiç sevmediğim şeyler: ağlamak, üzülmek, kırılmak.
  • Adı, soyadı: Mehmet Devrim
  • Yaş: 32
  • Mesleği: Marangoz
  • Sevdiği şeyler: Yemek yemek, benimle oyun oynamak,
  • Sevmediği şeyler: Ağlamama kızmak
  • Adı, soyadı: Selva Devrim
  • Yaş: 30
  • Mesleği: Ev hanımı
  • En sevdiği şeyler: Yemek yapmak ve benimle oyun oynamak.
  • Sevmediği şeyler: Benim üzülmemem ve ağlamamam.

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 21 Cevabı

Soru:

Haydi, aile ağacındaki boşluklara resimler yapıştırarak kendi aile ağacını oluştur.

Cevap:

Bu etkinliği siz kendiniz yapmalısınız.

5. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 22 Cevabı

Soru:

Haydi, resimleri inceleyerek boşlukları dolduralım.

Cevap:

  • Bana göre bu ailedeki bireylerin davranışları YANLIŞTIR.
  • Çünkü; Aile içinde hiçkimse birbiriyle sohbet etmeyip kendi başına hareket ediyor.
  • Diğer aileye baktığımızda ise bu bireylerin davranışları DOĞRUDUR.
  • Çünkü; Aile bireyleri birbiriyle vakit geçirip eğleniyorlar. Anne ve baba çocuklarına zaman ayırıyor.

6. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 23 Cevabı

Soru:

Şiirde bazı sözcükler yanlış yazılmış, Yanlış yazılan sözcükleri düzelterek şiiri tekrar yazalım.

Cevap:

  • Annem evin yüreği
  • Babam evin direği
  • Çocuklar evin neşesi
  • Aile bireyleri
  • Hep sevecenlikle
  • Hep mutlu bir yürekle
  • Birbirine yaklaşan aile bireyleri
  • Sevginin sonsuzluğu orada
  • Dostluk, paylaşmak orada
  • Hep beraber mutlulukla aile bireyleri.

7. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları Sayfa 24 Cevabı

Soru:

Ders kitaplarında ön ve arka kapak bulunur. Kitabın içindeki metinlerin hangi sayfalarda olduğunu gösteren bölüme “İçindekiler” bölümü denir.

Cevap:

Bu etkinliği kitabınızın içindekiler kısmına bakarak yapabilirsiniz.

 

Konuyla ilgili cevabına ulaşamadığınız sorularınızı yorum kısmında bize ulaştırabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!