2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bayram Armağanı Sayfa 97-98-99 Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bayram Armağanı Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 3. Tema Milli Kültürümüz Sayfa 97, 98, 99 Bayram Armağanı Metni Etkinlik Cevapları

BAYRAM ARMAĞANI

Küçük bir kasabada yaşcıycm bir adam varm|ş. Bu adamın bir oğlundan başka kimsesi yokmuş. Gün gelmiş, adamın oğlu evlenip büyük şehre taşınmış.
Adamcağızsa iyice yaşlanmış. Artık gözleri iyi görmüyor, kulakları iyi işitmiyormuş. Kulübesinde bir başına yaşayıp
gidiyormuş.
İhtiyar adam, oğlunu çok özlüyormuş. Bayramın gelmesini iple çekiyormuş. “Oğlum, elbet babasını unutmaz. Bayramda ziyaretime gelir.” diyormuş.
Yine bir bayram sabahı umutla hazırlık yapmış. Oğlunun gelmesini beklemeye başlamış. Çok geçmeden kapı çalmış. İhtiyar adam sevinçle yerinden kalkıp kapıyı açmış. Karşısındaki genç adamın boynuna sarılmış…

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 97 Cevabı

1. ETKİNLİK

Şekerlerde yazılan kelimeleri okuyunuz. Anlatılmak istenilen anahtar kelimeyi bulup yazınız.

Cevap:

Anahtar kelime şu şekildedir : Bayram

2. ETKİNLİK

Metindeki genç adamın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Yazınız.

Cevap:

Bende olsam aynı şekilde davranırdım. Çünkü yaşlı adam bayram günü oğlunu heyecanlu bir şekilde bekliyor. Eğer gelmediğini anlarsa bu durum için çok üzülebilirdi.

3. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık öneriniz.

Cevap:

Bayramda Sevinsin Yaşlılar

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 98 Cevabı

4. ETKİNLİK

Bayram günlerinde hangi aile büyüklerinizi ziyaret ediyorsunuz? Yazınız.

Cevap:

Bayram günlerinde önce anne ve babamın bayramını kutlarım. Daha sonra dedemi, ninemi ve yakın akrabalarımı ziyaret ederim.

5. ETKİNLİK

Bayram günlerinin en çok hangi özelliklerini seviyorsunuz? Açıklayınız.

Cevap:

Bayram günlerinin birçok özelliğini seviyorum. En çok sevdiğim özelliği ise tüm sevdiklerimin bir arada olmasıdır. Ayrıca şeker toplanması özelliğini de çok seviyorum. Çünkü şeker topladığım zaman çok mutlu oluyorum ve onları severek yiyorum.

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre yanıtlayınız.

Cevap:

Adam nerede yaşıyormuş?
Adam, küçük bir kasabada yaşıyormuş.

Bayram sabahı, ihtiyarın kapısını kim çalmış?
İhtiyarın kapısını bir genç  çalmış.

Genç adam, ihtiyara niçin oğlu gibi davranmış?
İhtiyarın uzun süredir görmediği oğlunu beklediğini anlamış ve onun bu mutluluğunu bozmak istememiş.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 99 Cevabı

7. ETKİNLİK

Metinden anladıklarınızı anlamlı ve kurallı cümlelerle yazınız.

Cevap:

Kasaba: Kasabada yaşayan herkesi çok sevdim.
İhtiyar: Bayramlarda ihtiyarları ziyarete gidip onları sevindirmemiz gerekir.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını okuyunuz. Cümle olanları üzerinden geçerek yazınız.

Cevap:

Cümle olanlar

Adamcağızsa iyice yaşlanmış.
Bayramın gelmesini iple çekiyormuş.

9. ETKİNLİK

Metinden çıkardığınız sonuç nedir? Bir cümle ile yazınız.

Cevap: Metinden çıkardığım sonuç, bayramlarda yaşlıları ziyaret etmeli ve onları sevindirilmeliyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!