2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları Evimizde Hayat Sayfa Evimizde Hayat Ünite Değerlendirme Etkinlik Soruları 100-101-102 Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları Evimizde Hayat Sayfa 100-101-102 Cevapları

Evimizde Hayat Ünite Değerlendirme Cevapları 

2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı 

A. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.

(D) 1. Uyanınca yatağımızı düzeltmek bizim sorumluluğumuzdur.
(Y) 2. Sadece akrabalarımıza saygı gösteririz,
(D) 3. İhtiyaçlarımızı aldıktan sonra isteklerimizi almalıyız,
(D) 4. Ailede kararları birlikte almayız,
(D) 5. Gece yatarken ışıkları açık bırakmamalıyız

Cevap:

D-Y-D-D-D

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri bulutların içindeki uygun sözcüklerle tamamlayınız.
isteklerimiz, “özür dilerim”, dikkatli kullanmak

1. … isteklerimiz …. zorunlu olmadığı halde aldığımız şeylerdir.
2. Bahçede koşarken yanlışlıkla arkadaşımıza çarptığımızda …… özür dilerim ……… demeliyiz.
3. Elektrik ve suyu … dikkatli kullanmak … aile bütçesine katkıda bulunmamızı sağlar.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı 

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Aile içinde yardımlaşmak neden önemlidir? Yazınız.
Cevap:

Aile içinde yardımlaşmak, aile bireyleri arasındaki bağı kuvvetlendirir. Aile içi iş bölümü oluşur. Yardımlaşma sağlanır. Tüm işler tek kişiye yüklenmez. Böyle bir durum aile içindeki sevgiyi ve saygıyı da kuvvetlendirir.

2. Kaynakları dikkatli kullanmanın aile bütçemize katkıları nelerdir? Yazınız.
Cevap:

Kaynakları dikkatli kullandığımızda aile bütçesinde boş masraf olmaz, tasarruf sağlanır, israf edilmez ve aile bütçesini olumlu yönde etkiler.

D. Doğru seçeneği boyayınız.

Düğün yemeği
Hasta ziyareti
Asker uğurlama

1. Yukarıdakilerden hangisi, akrabalarımızla yardımlaştığımız durumlardandır?
Cevap:
Düğün yemeği

2. Yunus, okulda futbol oynarken kolunu incitti. Nöbetçi öğretmen durumu ailesine haber verecek.

Bu durumda Yunus, öğretmenine aşağıdakilerden hangisini söylemelidir?
Cevap:

Babasının veya annesinin adını
Anne veya babasının telefon numarasını
Mahallesinin adını veya adresini vermesi.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102 Cevabı 

Kaybolduğumuzda
Acil durumlarda
Okulda bazı formların doldurulmasında
3. Adresimizi bilmek hangi durumlarda gereklidir?
Cevap:

Günlük hayatımızda adres çok önemlidir. Adresimizi bilmek, kaybolmamızı engeller. Arkadaşlarımızı davet ederken evimizi kolay bulmalarını sağlar.

4. Alışveriş yaparken aşağıdakilerden hangisine öncelik vermeliyiz?

A) İsteklerimize

B) İhtiyaçlarımıza

C) Keyfimize

Cevap:
B) İhtiyaçlarımıza
5. Suat ikinci sınıf öğrencisidir. Aşağıdaki işlerden hangisini yaparsa ailesine yardımcı olur?
A) Odasını toplama
B) Ütü yapma
C) Musluk tamir etme
Cevap:
A) Odasını toplama 
6. Aşağıdakilerden hangisi, amcamızın ve teyzemizin erkek çocuklarına verilen isimdir?

A) Arkadaş

B) Yeğen

C) Kuzen

Cevap:
C) Kuzen
7. Aşağıdakilerden hangisine, günlük planımızda daha az zaman ayırmalıyız?

A) Ders çalışmak

B) Bilgisayar oyunları oynamak

C) Kitap okumak

Cevap:
B) Bilgisayar oyunları oynamak 
8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde görev paylaşımı vardır?

A) Bizim evde bütün işleri babam yapar

B) Evimizde iş bölümü vardır

C) Ben çocuğum, evde iş yapmam

Cevap:
B) Evimizde iş bölümü vardır 
Sponsorlu Bağlantılar

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları Duyarlıyız Etkinliği Sayfa 89-90-91 Cevapları başlıklı makalemizde 2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 89 Cevabı, 2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı ve 2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 91 Cevabı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.