3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri 6.Ünite Canlıların Dünyasına Yoluculuk Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri 6.Ünite Canlıların Dünyasına Yoluculuk Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf  Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Sayfa 196, 197, 198, 199, 200, 201 Ünite Sonu Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 196 Cevabı

Aşağıdaki şemaların merkezine, altta kutucuklar içinde verilen ifadelerden uygun olanlarını örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

Yapay Zeka, Canlı Varlıklar, Doğal Çevre, Cansız Varlıklar

  • 1. Lunapark, Akvaryum, Yürüyüş yolu,….. Yapay zeka
  • 2. Bisiklet, Kağıt, Makas, …..Cansız Va-rlıklar
  • 3. Orman, Deniz, Dağ, …..Doğal Çevre
  • 4. Sincap, İnsan, Kedi ……Canlı Varlıklar

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 197 Cevabı

1. Yılmaz, bir bitkinin yaşam döngüsünü gözlemliyor. Gözlem sonuçlarını bir rapor hâline getiriyor. Yılmaz’ın gözlem raporu aşağıdaki gibidir.

Bitkinin yapraklarından bazıları döküldü, bazıları kurumaya başladı.

Yılmaz’ın gözlem raporunun bu şekilde olmasının sebebi nedir?
Cevap:

Yılmaz’ın gözlem raporunun bu şekilde olmasının nedeni ya sulamayı unutması ya da kış mevsimi geldiği için havanın çok soğuk olmasından dolayı yaprağını dökmesidir.

2. Aşağıdaki varlıkları, canlı ve cansız varlıklar olarak sınıflandırınız.

Karınca , Bardak , Su
Ayı , Maydanoz , Sinek
Bilgisayar , Kâğıt , Çay

Cevap:

CANLI VARLIKLAR: Sinek, Ayı, Maydonoz, Karınca.

CANSIZ VARLIKLAR: Bardak, Çay, Kâğıt, Bilgisayar.

3. Doğal ve yapay çevre arasındaki farklar nelerdir?
Cevap:

Doğal ve yapay çevre arasında birçok fark vardır. Doğal çevre saf, Allah’ın yarattığı şekilde olan, el değmemiş bir çevre türüdür. Yapay çevre ise insanların yaptığı doğal çevreyi örnek alarak yaptıkları çevredir. Doğal çevrede huzur varken yapay çevrede insanlar bu huzuru bulamazlar. Doğal çevrede kuş sesleri duyup kafamızı rahat bir şekilde dinleyebileceğimiz bir çevre türüdür.

Aşağıda verilen şemadaki noktalı yerleri uygun ifadelerle doldurunuz.
Cevap:

Doğal Çevreyi Korumak İçin Yapılması Gerekenler Şu Şekildedir:

  • Kaçak avcılık yapan kişilerin önüne geçmeliyiz.
  • Kirli atıkların temiz suya akıtılmaması için önlem almalıyız.
  • Ormanları her zaman koymalıyız.
  • Çevreyi kirletmemeliyiz. Kirleten kişileri uyarmalıyız.

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 198 Cevabı

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Seda yandaki görselde verilen varlığın canlı mı yoksa cansız mı olduğunu araştırıyor.

Seda, araştırma sürecinde bu varlıkla ilgili sorulan sorulardan hangisine “evet” cevabı vermelidir?
A) Hareketi, dışarıdan gelen bir etkiyle mi gerçekleşir?
B) Büyüyüp gelişir mi?
C) Beslenir mi?

Cevap: A ) Hareketi, dışarıdan gelen bir etkiyle mi gerçekleşir?

2. Bitkilerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Çiçekli bitkilerde çiçek, bitkinin üremesini sağlar.
B) Bitkiler canlı varlıklardır.
C) Bitkilerin büyüyüp gelişmesi için yalnız suya ihtiyaçları vardır.

Cevap: C ) Bitkilerin büyüyüp gelişmesi için yalnız suya ihtiyaçları vardır.

 

3. Aşağıda görselleri verilen varlıklardan hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

Cevap: A Çünkü kalem cansız olan bir varlık diğerleri ise canlı varlıktır. 

 

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 199 Cevabı

4. Temiz bir çevreye sahip olmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

A) Çöpleri çöp kutusuna atmalıyız.
B) Piknik yaptıktan sonra çöplerimizi piknik alanında bırakmalıyız.
C) Çevreyi kirletenleri nazik bir şekilde uyarmalıyız.

Cevap: B) Piknik yaptıktan sonra çöplerimizi piknik alanında bırakmalıyız.

 

5. Yapay çevreyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Doğada kendiliğinden bulunur.
B) İnsanlar tarafından yapılmıştır.
C) Köprü, baraj ve çocuk parkı yapay çevreye örnek verilebilir.

Cevap: A ) Doğada kendiliğinden bulunur.

 

6. Aşağıda verilen davranışlarda bulunan öğrencilerden hangisi, yaşadığı çevreyi tanımamaktadır?

A) İhtiyacı olan kitabı alacağı kırtasiyenin yerini bilen Selen.
B) Oynadığı çocuk parkından evine dönen Özge.
C) Okuduğu okul ve yaşadığı ev arasındaki kaldırımların yerini bilmeyen Hasan.

Cevap: C ) Okuduğu okul ve yaşadığı ev arasındaki kaldırımların yerini bilmeyen Hasan.

 

7. Aşağıdakilerden hangisi yapay çevredir?

A) Şelale
B) Okul
C) Çöl

Cevap: B) Okul

3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 200 Cevabı

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Sağlıklı yaşamak için çevremizi temiz tutmalıyız.
B) Yaşadığı çevreyi kirletenleri uyarmalıyız.
C) Yiyecek ve içecek atıklarını sokaklara atmalıyız.

Cevap: C) Yiyecek ve içecek atıklarını sokaklara atmalıyız.

 

9. Aşağıdakilerden hangisi doğal anıt değildir?

A) Atatürk Barajı
B) Tuz Mağarası
C) Pamukkale Travertenleri

Cevap: A ) Atatürk Barajı

 

10. İnsanların kışın soğuktan korunmak ve barınma ihtiyacını karşılamak için yaptıkları yapay çevreye ne denir?

A) Köprü
B) Ev
C) Sera

Cevap: B) Ev

11.

• Piknik alanlarına çöp atmamalıyız.
• Fabrika bacalarına ve otomobil egzozlarına filtre takmalıyız.
• Boş arazileri ağaçlandırmalıyız.

Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal çevreyi korumak için yapılması gerekenlere örnektir?

A) 1

B) 2

C) 3

Cevap: C ) 3

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıdayorum kısmında belirtebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir