3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Hayat Bilgisi  Evrensel İletişim Yayınları 6.Ünite Doğada Hayat Sayfa 222, 223, 224  Kendimizi Değerlendirelim  Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Sayfa 222 Cevabı 

A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(D) 1. Yönümüzü doğadan yararlanarak bulabiliriz.
(Y) 2. Elma, armut, kiraz gibi meyveler yerde yetişir.
(D) 3. Meyve ağaçlarından iyi verim almak için kuru dallar kesilir.
(D) 4. Yaşadığımız yerin iklimi insanları da etkiler.
(D) 5. İnsanlar doğal çevreyi yaptıkları inşaatlarla değiştirirler.
(Y) 6. Çevremizdeki hayvanları korumak hayvanları koruma derneğinin görevidir.
(D) 7. Orman yangını görürsek ALO 177’yi aramalıyız.
(Y) 8. Çevreyi korumak sadece belediyelerin görevidir.
(D) 9. TÜRÇEV, ÇEKÜL ve TEMA çevremizi korumayı görev edinen kuruluşlar arasındadır.
(Y) 10. Geri dönüşüm yapmak büyüklerin görevidir.

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Sayfa 223 Cevabı 

B) Aşağıdaki cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlarla tamamlayınız.

toprağa-suya-güneşe-TEMA-ülke ekonomisine-Hayvanları-Seralar

1. Geri dönüşüm yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamış oluruz.
2. Ülkemizde erozyonla mücadele eden kuruluşlardan biri de TEMA dır.
3. Hayvanları sevmeli ve korumalıyız.
4. Seralar bitkileri olumsuz hava şartlarına karşı korur.
5. Bitkilerin yetişmesi için güneşe, suya ve toprağa ihtiyacı vardır.

C) Aşağıdaki soruları okuyunuz, doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. Güneşin doğduğu yöne sol kolunuzu uzatırsanız önümüz hangi yön olur?

A) Kuzey
B) Güney
C) Batı

Cevap: B) Güney

2. Kuzey yönünü gece bulmak için aşağıdaki doğal unsurların hangisinden yararlanırız?

A) Karınca yuvaları
B) Ağaçların yosunlu tarafları
C) Kutup Yıldızı

Cevap: C) Kutup Yıldızı

3. Aşağıdaki sebzelerden hangisi toprak altında yetişir?

A) Havuç

B) Patlıcan

C) Domates

Cevap: A ) Havuç

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Sayfa 224 Cevabı 

4. Aşağıdakilerden hangisi çevremizi korumak için, yapmamız gerekenlerden değildir?

A) Çöplerimizi su kaynaklarına atmalıyız.
B) Çevremizdeki hayvanları ve bitkileri korumalıyız.
C) Ağaçları korumalı, bahçemize ağaç dikmeliyiz.

Cevap: A ) Çöplerimizi su kaynaklarına atmalıyız.

 

5. Atıklar, geri dönüşümle yeni ürünlere dönüştürülebilir. Buna göre aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Eski gazeteler —► Kitap
B) Kırık camlar —► Vazo
C) Konserve kutuları —► Plastik saksı

Cevap: C ) Konserve kutuları —► Plastik saksı

D) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Doğal çevreyi korumak için neler yapabiliriz? Açıklayınız.
Cevap:

Doğal çevreyi korumak için öncelikle çevreyi tahrip etmemeliyiz. Her zaman çevremizi temiz tutmalıyız. Çevreyi temiz tutmayan kişileri uyarmalıyız.

2. Yön bulma yöntemleri nelerdir? Yazınız.
Cevap: 

Doğada birçok yön bulma yöntemi vardır.

Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Pusula yardımı ile
  • Güneşe bakarak
  • Kutup Yıldızı ile
  • Karınca yuvalarına bakarak
  • Ağaçların yosunlu kısımlarına bakarak

Belirtilen bu yöntemler sayesinde doğada yönümüzü rahat bir şekilde bulabiliriz.

3. Geri dönüşümün ülke ekonomisine katkısını anlatınız.
Cevap:
Geri dönüşümün ülke ekonomisine çok büyük katkısı vardır. Çünkü geri dönüşüme atılan atıklar ülkeye geri kazandırılır ve bu şekilde ülke ekonomik anlamda kar sağlamış olur.
4. Bitkiler nerede ve nasıl yetiştirilir? Açıklayınız.
Cevap:

Bitkiler sera, toprak ve ağaç gibi yerlerde yetiştirilir. Öncelikle toprak sürülür. Daha sonra bitkiler ekilir. Sulama işlemi yapıldıktan sonra yeri geldiğinde havalandırma işlemi yapılır. Bu işlemlerin sonunda bitki zamanla büyür ve toplanır.

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir