3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Değerlendirme Testi Soruları Sayfa 132, 133, 134, 135 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları

4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Sayfa 132, 133, 134, 135 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 132 Cevabı

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Cam pürüzsüz madde
B) Cam sert madde
C) Cam esnek madde

Cevap:

C) Cam esnek madde

2. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki maddeye örnektir?
A) meyve suyu
B) yemek buharı
C) kitap

Cevap:

B) yemek buharı

3. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi sıvı hâldedir?
A) Her gün süt içiyorum.
B) Cam bardak kırılgandır.
C) Atmosferde oksijen bulunur.

Cevap:

A) Her gün süt içiyorum.

4. Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi en az pürüzlüdür?
A) ceviz
B) elma
C) fındık

Cevap:

A) ceviz

5. ‘’Bacadan çıkan duman’’ maddenin hangi hâline örnektir?
A) Gaz
B) Katı
C) Sıvı

Cevap:

A) Gaz

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 133 Cevabı

6. Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak tehlikelidir?
A)  çamaşır suyu
B)  süt
C)  su

Cevap:

A)  çamaşır suyu

7. Aşağıdakilerden hangisi katı hâlde bulunan ve esnek bir maddeye örnektir?
A) duvar
B) cam
C) sünger

Cevap:

C) sünger

8. A şağıdakilerden hangisinin yüzeyi pürüzlüdür?
A)  domates
B) ekmek
C)  ayna

Cevap:

B) ekmek

9. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşaktır?

A) elma şekeri
B) pamuk şeker
C) kağıt helva

Cevap:

B) pamuk şeker

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bazı maddeleri koklamak sağlığa zararlıdır.
B) Her maddenin tadına bakılabilir.
C) Temizlik malzemelerinin üzerindeki uyarılar dikkatle okunmalıdır.

Cevap:

B) Her maddenin tadına bakılabilir.

11. A şağıdakilerden hangisini koklayarak ayırt edemeyiz?
A) çilek
B) gül
C) tuz

Cevap:

C) tuz

12. Maddenin hâlleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) Katı, sıvı, gaz
B) Taş, katı, su
C) Hava, gaz, sıvı

Cevap:

A) Katı, sıvı, gaz

13. Yastık Tahta Sünger Pamuk Kalem
Yukarıdaki maddelerden hangileri yumuşak maddedir?
A) a, c, d
B) b, d, e
C) a, b, e

Cevap:

A) a, c, d

14. Yandaki maddelerin ortak özelliği nedir?
A) Üçü de esnektir.
B) Üçü de yumuşaktır.
C) Üçü de kırılgandır.

Cevap:

C) Üçü de kırılgandır.

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 135 Cevabı

15. Aşağıdakilerden hangisi esnektir?
A) kalem
B) kavanoz
C) silgi

Cevap:

C) silgi

16. Görsellerdeki üç maddenin ortak özelliği nedir?
A) Yumuşaktır.
B) Yüzeyleri pürüzlüdür.
C) Kırılgandır.

Cevap:

B) Yüzeyleri pürüzlüdür.

17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Deterjanları koklayıp tadına bakabilirsiniz.
B) Su sağlığa zararlıdır.
C) Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.

Cevap:

C) Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.

18. Bardaktaki su Tencereden çıkan buhar
Altı çizili ifadeler sırasıyla maddenin hangi hâllerine örnektir?
A) Katı – sıvı
B) Sıvı – gaz
C) Katı – gaz

Cevap:

B) Sıvı – gaz

19. ‘’Yumuşak, esnek ve katıdır.’’ Bu ifadeye uyan madde hangisi olabilir?
A) su
B) sünger
C)  cam

Cevap:

B) sünger

Konuyla ilgili cevabına ulaşamadığını sorularınızı yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!