3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evrensel İletişim Yayınları Sayfa 80-81-82-83-84 Cevapları


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bilgiyil/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evrensel İletişim Yayınları 2.Ünite Evimizde Hayat Sayfa 80, 81, 82, 83, 84  Kendimizi Değerlendirelim  Etkinlik Soruları ve Cevapları
3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı 
A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(D) 1. Evimizin krokisini çizerken kare, dikdörtgen ve çember gibi geometrik şekilleri kullanmalıyız.
(D) 2. Evimizde kullandığımız bilgisayar, cep telefonu ve buzdolabı gibi teknolojik ürünler hayatımızı kolaylaştırır.
(Y) 3. Ev işlerinde ailemize yardım etmemeliyiz.
(D) 4. Komşularımızla yardımlaşmalıyız.
(Y) 5. Dedem, çocukluğunda uzaktan kumandalı arabalar ile oynuyormuş.
(Y) 6. Aile bütçesini korumak sadece büyüklerin görevidir.

B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan noktalı yerleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

su-ekmek-zamanını-haklarına-Televizyon

1. Komşularımızın ….haklarına saygı duymalıyız.
2. ……Televizyon… haberleşme için kullandığımız teknolojik bir üründür.
3. Elektrik ve ...su kullanırken, paramızı harcarken tasarruf yapabiliriz.
4. Evimize tüketebileceğimiz kadar …ekmek almalıyız.
5. Planlı olan insanlar ….zamanını…. iyi kullanırlar

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı 
C) Aşağıdaki soruları okuyunuz, doğru seçeneği işaretleyiniz.

su-para-elektirik-doğal gaz

2. Barış, ailesine basit ev işlerinde yardımcı oluyordu. Buna göre Barış, aşağıdakilerden hangisini yapabilir?

A) Yemek yapmak
B) Cam silmek
C) Odasını toplamak

Cevap: C

3. Evimizin krokisi ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A) Krokide cadde ve sokak isimleri olmalıdır.
B) Krokiye bakarak aradığımız yeri bulamayız.
C) Krokide evimizin çevresinde bulunan önemli yerler belirtilmelidir.

Cevap: B

4. Komşularımızla iyi ilişkiler kurmalıyız. Bunun için aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru değildir?

A) Komşularımızı rahatsız etmeliyiz.
B) Komşularımızla selamlaşmalıyız.
C) Komşularımızla yardımlaşmalıyız.

Cevap: A

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı 

5. Elektriği tasarruflu kullanmak için aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?

A) Boşa yanan lambaları kapatmalıyız.
B) Evimizde enerji tasarrufu sağlayan ampuller kullanmalıyız.
C) Buzdolabı kapağını sürekli açık bırakmalıyız.

Cevap: C

6. Suat suyu tasarruflu kullanmaya çalışırdı. Buna göre Suat’ın aşağıdakiler- den hangisini yapması beklenir?

A) Damlatan muslukları büyüklerine haber verir.
B) Dişlerini fırçalarken musluğu açık tutar.
C) Banyo yaparken musluğu sürekli açık tutar.

Cevap: A

Yukarıdaki krokiye göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Caminin karşısında Can Sitesi bulunur.
B) Eczanenin karşısında market vardır.
C) Okulun karşısında park bulunur.

Cevap: C

8.Yukarıdaki teknolojik ürünlerden kaç tanesi evlerde kullanılır?

A) 1

B) 2

C) 3

Cevap: B

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı 

9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Evimizde yüksek sesle televizyon izleyebiliriz.
B) Ev işlerini yapmak sadece annelerin görevidir.
C) Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız.

Cevap: C

10. Aşağıdakilerden hangisi teknoloji ile ilgili bir oyundur?
A) Bilgisayar oyunları
B) Saklambaç
C) Ebelemece

Cevap: A

Gözde: Paramı hoşuma giden oyuncaklar için harcıyorum.
Faruk: Paramın hepsi ile şeker ve çikolata alıyorum.
Halit: Paramı öncelikle ihtiyaçlarım için harcıyorum.

Yukarıdaki öğrencilerden hangisi parasını verimli kullanıyor?

A) Gözde

B) Faruk

C) Halit

Cevap: C

12. Burak, gün içerisinde yapması gereken işlere uygun plan hazırlardı. Planına uygun davranırdı. Buna göre Burak’ın aşağıdakilerin hangisini daha az zaman ayırması beklenir?

A) Ders çalışmaya
B) Televizyon izlemeye
C) Uyumaya

Cevap: 

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 84 Cevabı 

D) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Planlı yaşamak size neler kazandırır? Örneklerle açıklayınız. (Planlı yaşamak, insan olarak işlerimizi zamanında yapmamızı sağlar. Zamanımı verimli kullanır, zaman sıkıntısı çekmem)
2. Ailenize evde hangi işlerde yardım ediyorsunuz? Örnekler veriniz. (Çöpü döküyorum, anneme su veriyorum, bahçeyi suluyorum, sofrayı kaldırıyorum, evi süpürüyorum. )
3. Evimizde teknolojik araçları kullanmak bize neler kazandırır? Açıklayınız. Tabiki daha kısa sürede az güç kullanarak İşlerimizi kısa sürede, yorulmadan tamamlamamızı sağlar.
4. Ebru, arkadaşında gördüğü oyuncak bebekten istiyordu. Ancak evde oynayabileceği birçok bebeği vardı. Ebru’ya neler önerirsiniz? Yazınız. (Parasını boş yere harcamamasını, boş yere israf etmemesi ve ciddi anlamda ihtiyacı olan eşyaları almasını öneririm.)
5. Aile bütçesini korumak için neler yapıyorsunuz? Örneklerle açıklayınız. (Boşuna harcama yapmıyorum, evdeki elektronik eşyaları boş yere açmıyor ve suyu boşuna kullanmayıp para biriktiriyorum ve kaynakları tasarruflu kullanıyorum.)

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar

Bir önceki yazımız olan Aile bütçenizi korumak için neler yapıyorsunuz? Örnek vererek açıklayınız. başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir