3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 38, 39  Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

3. Sınıf Meb Yayınları Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı
1-4. soruları şiire göre cevaplayınız.
1) Şiirin başlığı nedir?
Cevap:

Belirtilen şiirin başlığı “Yaşa Okulum Yaşa”dır.

2) Şiir kaç dizeden oluşmuştur?
Cevap:

Belirtilen bu şiir sekiz dizeden oluşmuştur.

3) Şiir kaç kıtadan oluşmuştur?
Cevap:

Belirtilen bu şiir iki kıtadan oluşmuştur.

4) Şiiri kim yazmıştır?
Cevap:

Belirtilen bu şiiri Vehbi Cem Aşkun yazmıştır.

3. Sınıf Meb Yayınları Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı

5) “Hatıra” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

A) deniz

B) anı

C) araba

Cevap: B) anı

6) Doruk, hedef tahtasında eş anlamlısı bulunmayan kelimenin rengine atış yapacaktır. Doruk hangi renge atış yapmalıdır?
A) kırmızı

B) mavi

C) sarı

Cevap: B) mavi

7) “Öğretmen nazik davranışlarından dolayı Ayşe’ye teşekkür etti.”

Yukarıdaki cümlede verilen altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangi seçenekte verilmiştir?

A) uslu

B) kibar

C) kaba

Cevap: B) kibar

8) Aşağıdaki kelime çiftlerinin hangisinde “ayakkabı-pabuç” kelimelerine benzer bir anlam ilişkisi vardır?

A) eser-yapıt

B) gece-gündüz

C) gazete-dergi

Cevap: A) eser-yapıt

9) Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

Bilim → İlim

Derslik → Sınıf

Okul → Mektep

Öğrenci → Talebe

Öğretmen → Muallim

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir