3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 66, 67, 68, 69  Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KİLOMETRE TAŞLARI
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 67 Cevabı

1. ETKİNLİK
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Anıt: Önemli bir olayın ya da büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, abideye verilen isim.

Mektep: Okul anlamına gelir.

Vatan: Yurt anlamına gelir.

2. ETKİNLİK 
Soruları izlediğiniz filme göre cevaplayınız.
1) Atatürk’ün babasının adı nedir?
Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının adı Ali Rıza Efendi’dir.

2) Atatürk’ün en sevdiği yemek hangisidir?
Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilavdır.

3) Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır?
Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda İtalya ile savaşmıştır.

4) Milli Mücadele kararı hangi kongrelerde alınmıştır?
Cevap:

Bu karar Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınmıştır.

5) Atatürk’ün eğitim alanında yaptığı yenilikler nelerdir?
Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk, eğitim alanında  Latin harflerini getirmiş, Türk tarih ve Türk dil kurumunu kurmuş, Etnografya Müzesi ve Güzel Sanatlar Akademisini açmıştır.

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 68 Cevabı

İzlediğiniz filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Filmin Konusu: Atatürk’ün hayatında yer alan önemli olaylar.

Filmin Ana Fikri: Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün hayali, toplumun inancı ve cesareti ile kurulmuş ve bu şekilde sonsuza kadar devam edecektir.

4. ETKİNLİK 
İzlediğiniz filme uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:

Bir Liderin Hayali

Mustafa Kemal’in Hayatındaki Önemli Olaylar

5. ETKİNLİK 
İzlediğiniz filmde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap:

İzlediğim film Atatürk’ün doğumu ile başlamaktadır. Daha sonra eğitimi ile devam edip ilk görev yeri olan Şam’a gönderilerek göstermiş olduğu görev aşkını anlatmaktadır.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 69 Cevabı

Atatürk’ü hiç tanımayan birine, Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız?
Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin dağılmasını engelleyen, ileri görüşlü, cesur, fedakar, inançlı ve azimli bir Türk kahramanı ve lideridir.

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir