3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sana Borçluyuz Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Milli Mücadele ve Atatürk  Sayfa 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Sana Borçluyuz Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları
OKULA DÖNÜŞ
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. ETKİNLİK 
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Halk: Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğuna verilen isim.

Sanatkar: El ile yaptığı işi kendisine meslek edinen işçi ya da ustaya verilen isim.

Cumhuriyet: Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim şekline verilen isim.

2. ETKİNLİK 
Soruları şiire göre cevaplayınız.
1) Yurdumuzu kim kurtarmıştır?
Cevap:

Yurdumuzu Mustafa Kemal Atatürk kurtarmıştır.

2) İkinci kıtaya göre kurtarıcının özellikleri nelerdir?
Cevap:

İkinci kıtaya göre kurtarıcı yiğit, inançlı, yapıcı ve sanatkar özelliklere sahiptir.

3) Üçüncü kıtaya göre kurtarıcı bize neler öğretmiştir?
Cevap:

Üçüncü kıtaya göre kurtarıcı bize dilimizi ve ulusallığımızı öğretmiştir.

3. ETKİNLİK 
Görseldeki çocuklar ne yapmaktadır?
Cevap:

Birinci görseldeki çocuklar bir bayram kutlaması yapmaktadır. İkinci görseldeki çocuklar ise bir yarışmada kazandıkları zaferi kutlamaktadır.

4. ETKİNLİK 
Ailenizde kararlar alınırken herkesin düşüncesini ifade etmesi neden önemlidir?
Cevap:

Çünkü aile içinde herkesin mutlu ve huzurlu olabilmesi için herkes düşüncesini söylemeli, kararlar o düşüncelere göre ortak bir şekilde alınmalıdır.

5. ETKİNLİK 
Kelime çiftlerinin karşılarına eş anlamlı mı, zıt anlamlı mı olduklarını örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

Kırmızı – al → eş anlamlıdır.

Güç – kuvvet → eş anlamlıdır.

Konut – ev → eş anlamlıdır.

Başlangıç – bitiş → zıt anlamlıdır.

Dar – geniş → zıt anlamlıdır.

Hürriyet – özgürlük → eş anlamlıdır.

Sınıf – derslik → eş anlamlıdır.

İlk – son → zıt anlamlıdır.

Savaş – barış → zıt anlamlıdır.

6. ETKİNLİK 
a) Virgülün kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.
b) Verilen açıklamalara uygun olarak virgülün kullanıldığı yerlere örnek cümleler yazınız.
Cevap:

• Odaya girdi, kanepeye oturdu, telefonu aldı, sessiz bir şekilde bizi bekledi.

• Değerli büyüğüm Fatma teyze,

• Marketten ekmek, süt, yoğurt, peynir ve zeytin aldım.

7. ETKİNLİK 
“Cumhuriyet” konulu bir şiir yazınız. Yazdığınız şiiri görsellerle zenginleştiriniz.
Cevap:

CUMHURİYET

Tüm dünyaya şerefimizi saldık,
Birçok ülkeyi aldık,
Her zaman alnımız lekesiz kaldık,
Yaşasın en büyük cumhuriyet.

Atatürk her daim kalbimizde,
Yürürüz her geçen gün biz de
Atamın çizdiği izde,
Yaşasın en büyük cumhuriyet.

8. ETKİNLİK 
Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap:

Bu etkinliği sizin yapmanız gerekmektedir.

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir