4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 33-34-35 Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

4. Sınıf  Fen Bilimleri Ders Kitabı Ata Yayıncılık 1. Ünite Yer Kabuğu ve Dünya’mızın Hareketleri Sayfa 33, 34, 35  1.Ünite Değerlendirme  Etkinlik Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı

A. Aşağıdaki görsellerden maden olanların kutucuklarını ‘ x ‘ ile işaretleyelim.
Cevap:

Taş:

Altın: X

Toprak:

Bor: X

B. Dünya’nın hareketlerini anlatan kısa bir hikâye yazalım.
Cevap:

Ahmet çok çalışkan bir çocuktu.  Gökyüzünde gerçekleşen her olay onun ilgisini çekerdi. Bir gün neden karanlık gece ve aydınlık gündüz var diye merak etti. Sonra araştırmaya koyuldu ve buldu cevabını. Çünkü Dünya hem kendi etrafında 24 saatte dönüyordu hem de Güneş etrafında 365 günde döndüğü için gece ve gündüz oluşmaktaydı. Ahmet o günden sonra çok mutlu oldu. Artık geceyi de gündüzü de daha çok sevmeye başladı.

C. Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğunu  işaretleyelim. Yanlış olan ifadelerin doğrusunu yazalım.
Cevap:

1.Dünya’mızın kendi etrafında dönmesi sonucunda Güneş, gün içinde farklı konumlarda görünür. ( D )
2.Gece ve gündüz oluşumu Dünya’nın yıllık hareketi sonucu oluşur.( Y )
3.Dünya’mızın kendi etrafında dönme hareketi olmasaydı gece ve gündüz oluşmazdı.( D )
4.Dünya’mızın, Güneş etrafında dolanımı için geçen süre 1 yıldır.( D )

4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı

1.

I. Kayaçlar yer kabuğunda bulunur.
II. Kayaçların hepsinin ekonomik değeri yüksektir.
III. Altın, süs eşyalarının yapımında kullanılan bir madendir.

Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve III

D) I, II ve III

Cevap:  C

2. Aşağıda verilenlerden hangisi maden değildir?

A) Gümüş

B) Taş kömürü

C)Toprak

D) Mermer

Cevap: C

3.

I. Linyit – Ev ve iş yerlerinde ısınma amaçlı kullanır.
II. Bor – Uçak yakıtı yapımında kullanılır.
III. Bakır – Köprü inşaatlarında kullanılır.

Yukarıda madenler ve kullanım alanları ile ilgili yapılan eşleştirmelerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız II

B) I ve II

C) II ve III

D) I, II ve III

Cevap: D

4. Serpil, arkadaşlarına hazırladığı sunuda yukarıdaki görseli kullanmıştır.

Buna göre Serpil, görseli hangi konuda bilgi vermek için kullanmıştır?

A) Fosillerin oluşumunun nasıl gerçekleştiği
B) Madenlerin nasıl meydana geldiği
C) Fosilleri incelemenin neden önemli olduğu
D) Kayaçların nasıl oluştuğu

Cevap: A

5. Yerin farklı derinliklerinde bulunan, uzun yıllar boyunca kayaçlar içinde kalan her türlü canlı kalıntısı ve izine verilen addır.
Bu cümle aşağıdaki kavramlardan hangisinin tanımıdır?
A) Kayaç
B) Maden
C) Mineral
D) Fosil

Cevap: D

4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

6. Dünya’mızın kendi etrafında dönme yönü aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: A

7. Dünya’mız kendi etrafında dönüşünü 24 saatte tamamlar. Bu süreye – – – – denir.
Verilen ifade aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanabilir?
A) bir yıl

B) bir ay

C) bir hafta

D) bir gün

Cevap: D

8. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’mızın günlük hareketiyle ilgili değildir?
A) Gece ve gündüz oluşur.
B) 24 saat sürer.
C) Dönme hareketi sonucunda oluşur.
D) Bir yıl sürer.

Cevap: D

 

  • Dünya’mız kendi etrafında döndükçe
    karanlık ve aydınlık bölgeleri değişmez.
  • Dünya’mız kendi etrafında dönerken Güneş’e dönük yüzü aydınlık olur.
  • Güneş ışınları Dünya’mıza hep aynı açıyla gelir.
  • Dünya’mızın günlük hareketi, gün içinde sıcaklık farkının oluşmasına neden olmaz.

9.Yukarıdaki okların hangisinin yanındaki ifade doğrudur?

Cevap: B

10. Aşağıdakilerden hangisinin hareketini Dünya’nın dolanma hareketine benzetebiliriz?

Cevap: A

Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir